28/11

som du (om du har lest bloggen min tidligere) sikkert har fått med deg, har jeg lenge tenkt på å slutte på folkehøyskolen jeg går på. jeg var i grunn usikker allerede i sommer på om jeg i det hele tatt skulle kaste meg ut i ett fjerde år med internat, men jeg tok sjansen. etter en lang høst, hvor jeg rett og slett ikke har trivdes så godt, har jeg endelig bestemt meg: jeg skal slutte. jeg har blandede følelser, men aller mest føler jeg en stor lettelse. lettelse over å endelig ha bestemt meg, og for å ha tatt et valg som endelig føles rett. jeg har flere ganger i høst bestemt meg for: "ok, jeg skal bare holde ut og fullføre året", men likevel har tanken om å slutte aldri gått bort. nå som jeg har bestemt meg for å slutte føles dette rett. ikke misforstå meg, likevel om jeg ser utrolig frem til å sette meg på toget med en haug med bagasje på vei hjem til det fine vestlandet, så er det ikke bare lett å flytte heller. jeg er helt klar over at jeg kommer til å gå glipp av utrolig masse kult jeg egentlig skulle innom på linja (som f.eks. to uker praksis i blå kors, besøke fengsel, dra til san fransisco (!!) osv), at jeg kommer til å ha masse mindre å finne på hjemme på den lille øya enn i store, spennende oslo. at jeg ikke får den samme muligheten til konserter og cafébesøk. og at det er mennesker her jeg ikke har rukket å bli bedre kjent med. jeg er forberedet på en kjedeligere hverdag med jobb. for å jobbe er målet for øyeblikket. jeg ønsker jo å være hjemme for en stund, og noe må jeg da gjøre på, og siden jeg ikke er klar for å studere enda, blir det å finne seg en jobb.

kanskje tenker dere "hvordan kan hun flytte fra hovedstaden med så mange kule muligheter og opplevelser i vente, til en liten øy på vestlandet med en kjedelig hverdag?" men noen ganger er det kanskje litt fred og ro man trenger. noen ganger trenger man kanskje å kjede seg litt. akkurat nå slutter jeg skolen av diverse grunner: 1. jeg er møkk lei av internatlivet. for 2. internat er slitsomt. man får alltid et press på seg om at man burde være sosial og delta i mange sosiale ting på fritiden, noe som er logisk, for å skape et bra og morsomt miljø. men for meg har jeg allerede opplevd dette, og ett fjerde år blir for mye for meg av denne konstante "kom igjen, nå må vi gjøre det og det og det!" 3. jeg er rett og slett sliten, og det resulterer i at jeg ikke får til å gi så mye av meg selv til de andre. det fører igjen til at jeg blir lei meg, og tenker dumme tanker om meg selv. "hvorfor får jeg ikke til dette!" jeg vet innerst inne at jeg bare er sliten og trenger hvile, men man har lett for å tenke dumme tanker om seg selv og hvor "dårlig" man er til å ta del i alt. og 4. jeg har hjemlengsel. jeg savner virkelig øya mi (og mamma og hundene), noe som er lov etter at jeg flyttet bort fra den allerede i en alder av seksten.

bare fordi jeg slutter på skolen, skal bo hjemme hos mamma og jobbe, så betyr ikke det at hele livet mitt stopper opp. jeg skal selvfølgelig også bruke denne tiden til å tenke, fundere og planlegge hva jeg skal gjøre etter denne perioden. jeg skal også besøke oslo igjen og fremdeles prøve å dra på litt konserter i ny og ne når lommeboken og timeplanen sier "kjør på!" og san fransisco skal jeg prøve å få besøkt senere i livet uansett. jeg reiser heller ikke hjem tomhendt. jeg har fått rundt fire måneder på en folkehøyskole, og jeg har opplevd masse spennende på disse fire månedene som jeg skal ta med meg videre. jeg har fått et innblikk i noe jeg tror jeg kan tenke meg å drive med i fremtiden, fått opplevd kule ting og møtt kule mennesker. så disse fire månedene har jeg absolutt fått nytte av likevel.

0 comments

skriv en liten hilsen

om meg

her skriver du litt om deg selv og evt. bloggen din.

arkiv

linker

design by: renate

hits