Russeturné.

Siden søndag av har jeg og tre andre elever fra klassen min reist, sammen med en taler, rundt omkring i fylket på noe vi kaller russeturné. Jeg går på en kristen skole, og da har russen hvert år et misjonsprosjekt vi skal samle inn penger til. I år går det til Indonesia. Vi har reist rundt siden søndag og i morgen er vi endelig ferdig, etter en lang og slitsom uke. Jeg har blandede følelser for denne turneén. Hittil har jeg hatt det ufattelig morsomt og koselig, men jeg merker også at jeg er ganske lei. Hver kveld holder vi ett møte på et bedehus, der noen av oss leder det, åpner det, synger, har ansvar for kollekten og loddsalg og snakker om prosjektet. Taleren vi har med har ansvar for selve talen. Jeg har fått prøvd meg litt på de forskjellige oppgavene og det har stort sett gått fint, likevel om jeg ikke likte alt like godt. Vi har møtt masse forskjellige folk og hver natt sover vi i forskjellige hus. Dette har etter min mening vært det mest spennende tror jeg. Jeg blir utrolig fascinert over hvor forskjellige liv folk lever og det er fint å se hvordan de har det hjemme. Alle vi har bodd hos har tatt oss godt i mot og disket opp med herlige måltid til oss. I tillegg til møter har vi også besøkt to ungdomsskoler og én barnehage. Vi har fått samlet inn masse penger til prosjektet. Jeg har stort sett hatt det fint, og gruppen jeg er på er herlig. Vi ler og tuller kjempemasse og det er veldig koselig. Nå har vi bare to møter igjen og det blir veldig deilig å bli ferdig. Jeg har ikke vært den personen som har gått på møter så svært ofte, så å gå fra å være på et møte en sjelden gang til hver kveld i en hel uke er slitsomt, og helt ærlig; litt kjedelig. Men jeg angrer ikke på at jeg ble med. Det har vært en opplevelse og vi har møtt fine folk. Men jeg gleder meg til å dra tilbake til internatskolen igjen (helst vil jeg hjem til øya (har rett og slett hjemlengsel for tiden) men det går ikke før neste helg eller noe)

Nyttårsforsett

"Nyttårsforsett er et uttrykt mål, en plan eller et ønske for det nye året. Det kan være å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, for å gi seg selv en høyere livskvalitet."  Nyttårsforsett er kanskje litt teit, og det er ikke alltid vi får til å gjennomføre alle. Men jeg liker nyttårsforsett, fordi jeg minner meg selv på hva jeg vil forandre/gjøre mer/mindre av/eller mål og drømmer jeg vil oppnå. Her kommer altså mine nyttårsforsett:

- Prøve å bli mer sosial. Vet ikke helt hvordan dette kommer til å gå, fordi jeg ikke er en veldig sosial person, og ofte trives jeg godt alene i stedet for hos mange. Noen folk er bare sånn. Men nå skal jeg bare bo på internat et halvt år til, og da vil jeg gjøre det beste ut av dette året, og være så sosial som jeg kan så jeg får tilbringe masse tid sammen med de andre.

-  Finne ut hva jeg vil etter vgs/til høsten. Dette må jeg jo til slutt uansett, men det hadde vært ok å funnet det ut snart. Vurderer å bare jobbe, siden jeg ikke vet hva jeg vil studere. I såfall blir et nyttårsforsett: å finne meg en jobb. (også sommerjobb!)

- Flytte til Bergen og bo på hybel/i kollektiv med kompisen min Matheus. Dette skal jeg få til!!

- Dra på minst to konserter. (kanskje en festival, men tviler på jeg får tid til det)

- Få mer selvtillit, sånn at jeg tør å ta flere sjanser.

-  Ta en tatovering til.

- Sørge for at russetiden blir bra og et minne for livet.

- Trene minst én gang i uken. Rett og slett for å få litt bedre kondis, litt mer muskler og for at jeg ikke bare skal sitte på ræva hele tiden.

- Få til å bare spise godteri i helgene. Fordi tennene og lommeboka mi trenger det.

- Prøve å jobbe som frivillig for Kirkens Bymisjon.

- Dette er en idé jeg fikk fra en jente som jeg vil oppfordre alle dere andre til å gjøre også: lag en boks hvor du putter én lapp i hver dag. På den lappen skriver du noe fint du har gjort/som har skjedd/noe som gjorde dagen bra/som du er takknemmelig for/navnet på en person du er glad i osv! Så når året er omme, kan du lese gjennom lappene om du vil, og se tilbake og tenke: wow, dette livet er kanskje ikke så værst likevel?

- Lære meg å slappe av. Det er sjeldent jeg slapper av fult og helt, fordi jeg alltid stresser over et eller annet jeg føler jeg burde ha gjort. Derfor vil jeg lære meg å slappe av (og å stresse mindre), rett og slett fordi det er viktig.


Ønsker dere igjen et godt nyttår! I morgen stikker jeg tilbake til internatskolen jeg går på. Både gleder og gruer meg, men det blir hvertfall deilig å komme tilbake. God natt, og lykke til med å komme dere opp til skole i morgen!

Hei 2013.

(dette blir sinnsykt klisjé, men la gå)

2012 har vært et år fylt med nye opplevelser, erfaringer, bekjentskap, avskjeder, vennskap, tårer og masse latter. I dette sære og uforståelige livet, hører både oppturer og nedturer med, det er bare en del av hvordan det hele fungerer. Dette året har jeg gjort utrolig masse fint. Filmkvelder, overnattinger, tacokvelder, festival, min første tatovering, 18 års-dag, kjæreste, nye venner og Italia-tur er bare litt av alt det fine jeg har fylt året med. Det er minner jeg kommer til å se tilbake på med et smil, og som bevares langt inne i hjertet et sted. Desverre handler ikke livet bare om fine minner hele tiden. Jeg har gjort ting jeg angrer på, som for eksempel: å ha løyet, baktalt, såret en av dem som betyr mest for meg, kanskje ikke alltid vært en like god venn hele tiden, sagt sårende ord osv. Listen en desverre lengre enn vi ofte tenker over. Men: vi er mennesker, og mennesker gjør feil. Nevn én person som aldri i sitt liv har gjort én eneste feil og du får en million av meg. (med andre ord: jeg har ikke en million. med andre ord: det finnes ingen sånne personer. med andre ord: vi gjør alle feil i blandt) Det viktigeste vi kan gjøre da, er å angre, be om tilgivelse og ikke minst: lære av feilene, og prøve å ikke begå dem på nytt. Noe som omtrent er like viktig er å prøve å tilgi oss selv og legge det bak oss. Mange av oss har kanskje også mistet en person de var glad i. Uansett om det var ventet eller det kom brått og uventet på, er det like tungt å ta farvel med en person vi bryr oss om. Vi får bare kikke opp på himmelen i blandt og takke Gud for at vi har fått møtt disse fantastiske personene, som likevel om de ble revet bort fra oss, har satt store spor i hjertene våre.

Jeg har altså hatt et fint år, likevel om jeg godt kunne sluppet å gjort/opplevd noen av de tingene som har skjedd dette året. Vi sier ofte "Et nytt år - nye muligheter". Det er fint, men også ganske teit. Vi har jo akkurat de samme mulighetene i år som i fjor? Men et nytt år, kan være et symbol for en slags "ny start", noe jeg synes høres veldig fint ut. Legg de ikke så gode minnene bak deg, lær av dine feil, og sørg for å lag dette året fan freaking tastic! Jeg tror det meste handler om å leve i nuet og prøve å lage mest mulige fine og gode minner mens man kan det. Med dette sier jeg: ha et fantastisk godt nyttår, gi en ekstra klem, vis folk at du er glad i dem, sett pris på det du har, lev livet og lag 2013 til et minneverdig og fantastisk år!!!PROFIL
LINK
LINK
LINK
LINK

designet er
laget av renate
hits