noen dager er bare sånn

siden jeg har kjedet meg litt tenkte jeg i går kveld at jeg i dag skulle komme meg opp litt tidlig og prøve å gjøre denne dagen litt innholdsrik. den har hittil (nå er klokka fem) ikke vært så spesielt innholdsrik. men det er greit. noen dager er bare sånn. jeg er så utrolig slapp og nesen bare renner hele tiden, så det frister ikke å gjøre så mye. jeg prøvde å ligge ute i sola, men det var bare ukomfortabelt i dag. ellers har jeg løpt litt rundt omkring og prøvd å passe på de to ungene som bor her, siden jeg var alene hjemme med dem i dag. det har gått fint, om vi ser bort fra noen krangler mellom gutten og kompisene hans. nå tror jeg i grunn at jeg bare skal akseptere at denne dagen blir fylt med netflix (supernatural), cola, sjokolade og senga "mi". jeg er ikke så veldig syk, men jeg er så slapp og føler bare for å lade opp energien litt. det er ok med sånne dager som dette. jeg har ferie, og det er lov. men samtidig hater jeg tanken på at dagene bare flyver og jeg bare ligger i senga og ser serier. men, men.også prøvde jeg å ta et bilde av meg selv med polaroidkameraet mitt, hihi.

jeg tar forresten i mot film/serie-tips med glede, så kjør på!!! 

04:37

de siste dagene har kanskje vært litt kjedelig. ja, jeg vet jeg ikke skal klage, jeg er så heldig som får hele to måneder i usa. jeg er takknemmelig, og jeg har det jo fint. men jeg skal innrømme at jeg kjeder meg litt. de siste dagene har formen vært litt dårlig og jeg har ikke hatt så mye å finne på. men når jeg bor i en ganske så liten by her i usa, hvor jeg i grunn bare kjenner noen få folk, så var jeg fullt klar over at det kom til å komme dager som kanskje ble litt mer kjedelig enn andre. jeg er jo tross alt nitten år, og å sosialisere seg med folk på min egen alder er noe jeg savner. (for jeg har ikke akkurat blitt kjent med noen på min egen alder) jeg kunne virkelig ønske jeg var flinkere til å krydre dagene med enkel, fin hverdagsmagi. men vi kjenner alle til de dagene hvor du er tappet av energi, og i tillegg ikke har en anelse om hva du kan finne på for å gjøre dagen mer spennende.

det er jo ting jeg kunne ønske jeg kunne fått gjort i sommer, som jeg ikke får nå som jeg er her i usa (igjen: jeg er takknemmelig for å være her, altså) jeg savner vennene mine og har lyst på koselige kvelder med god mat, godt humør, vakker musikk, herlige antrekk, gossip og en haug med herlig latter. jeg har lyst på festival (siden det var noe av det morsomste med sist sommer), sove i telt med venner, kysse, klemme, drikke, le, løpe rundt omkring og tulle og ikke tenke så masse. stå med hendene i været og tenke "shit, så bra livet er" mens man hører sinnsykt bra låter på full guffe og man ser heftige band og artister stå bare meter fra deg. stemningen er til å ta og føle på, nye bekjentskap blir skapt og du gjør ting du ler av i ettertid. men sånne ting skal jeg prøve å få tatt igjen neste sommer.

ellers så har jeg begynnt å glede meg en god del til å starte på folkehøyskole. jeg håper det blir et råbra år, og at det ikke blir en nedtur etter tre fantastiske år på internatskole. jeg gleder meg til å oppleve en ny by, bli kjent med folk, lære nye ting om temaer jeg virkelig interesserer meg for og ikke minst å utfordre meg selv. jeg gleder meg til å reise en tur hjem igjen og møte familien min, som jeg selvfølgelig savner. og så gleder jeg meg skikkelig til å besøke venner, som nå er spredt rundt omkring i landet (kristiansand, bergen, stranda) det er rart å gå fra å se dem omtrent hver eneste dag, til å møtes en sjelden gang. men akkurat derfor gleder jeg meg sånn til å møte dem igjen. jeg gleder meg til lange netter og timesvis med prating om hva vi har gjort på i sommer. f y  s ø r e n, det gleder jeg meg til.

untrust uset kor som covrer crystal castles' sang 'untrust us'. elsker den liker høyt som originalen, om ikke enda mer. får litt frysninger, rett og slett.

(jeg har så lite å skrive om for tiden. har så lyst å være kreativ og flink og dele mye, men de siste dagene har jeg ikke gjort noe som helst og jeg har ingen inspirasjon til noe og æsj) 

-

på dager som denne, hvor nesen renner, du nyser 3456779x i døgnet og knasker ibux for å dempe hodepinen, er det fint å gjøre ingenting. ligge på sofaen, halvsove, halv-se-på-tv, skype litt med mamma som man kjenner at man savner, sove i to timer og tenke "herregud, jeg trenger en dusj" når man våkner, men likevel utsette det til dagen etterpå. jeg er nemlig litt småforkjøla. ikke så ille, men jeg har vært ganske så slapp i dag. jeg har det fint, samtidig som jeg ikke eier en smule inspirasjon til noe som helst. kameraet ligger i kofferten, omtrent ubrukt gjennom hele ferien, notatbøker ligger der og blir ikke skrevet i, tanker som ikke bestemmer seg eller vet hva de vil, som gjør at de aldri kommer ned på papiret og en liten nitten år gammel jente sammenkrøllet i et teppe på sofaen, som fremdeles, etter flere år med blogging, ikke vet hvordan hun vil bloggen sin skal være, hvordan hun vil være som person, hva talentene hennes er, hva hun mener om ditt og datt, hva som er favorittbandet hennes eller om den neste tatoveringen hennes skal ha farge eller ikke. det der "finne seg selv"-tullet som man så ofte hører om, blir plutselig ikke tull lenger, og rett og slett ganske relevant. man er så sårbar i denne alderen. så lett å knekke. bryte ned. samtidig skal man "finne seg selv" i en verden hvor man blir stemplet for "hipster" om man liker polaroidkamera og drømmefangere eller "lat" om man ikke har hele livsplanen sin foran seg i en alder av nitten år. det skal jaggu meg ikke være lett hele tiden, det der livet.

blondes have more fun XDxD(jeg vet, jeg har allerede lagt ut to innlegg i kveld/natt (som det er hos dere nå), men jeg følte for å dele opp dagene i hvert sitt innlegg for å gjøre det mer oversiktlig. dag tre kommer senere i helga. i dag kom vi nemlig hjem fra south dakota, etter en fin tur. med to hunder og to rastløse barn i akkurat den alderen, ble det til at vi bare dro hjem en dag tidligere enn planlagt. men det gikk fint. vi fikk opplevd litt mens vi var der, og det var fint å bare komme seg bort litt. bilturen tilbake igjen i dag gikk ikke like bra som på mandag, da ungene var litt mer hyper og kranglete. haha. men med spotify på ørene og igjen en god del søvn gikk den fint for min del. ellers nyter jeg livet som blondine xDXDXP og i går kjøpte jeg litt nye, fine ting på wallmart. en sinnsykt behagelig, fin, vinrød genser, tusjer og penner og en nydelig notatbok. nå har jeg tre skrivebøker, som jeg ikke blir helt enig med meg selv om hva jeg skal skrive i hvilken. i morgen stikker jeg til stefaren min igjen. jeg ser selvfølgelig frem til dette, siden det er koselig å se han, men jeg skal innrømme at etter en slitsom uke hadde det vært deilig å bare vært her og hatt en rolig helg, fremfor pc'n og tv'n. nå sitter jeg og laster ned den gratis prøveversjonen av photoshop, i håpe om at jeg skal bli litt flinkere, lol. jeg vurder å se en fin film før jeg legger meg (likevel om jeg er så trøtt at jeg egentlig kunne sovnet med en gang), bare for kosen sin del. i morgen må jeg opp ganske så tidlig igjen, gah. men jeg er glad for tiden. det høres sinnsykt teit ut, men noen ganger får man en sånn "wow"-opplevelse hvor man bare kommer et skritt nærmere det å forstå seg selv og hva man virkelig ønsker. (dette ga sikkert ikke så mye mening for dere, men det er det ikke mening at det skal heller) håper dere har det fint! (vær så snill og gi meg superfine filmtips eller råbra dokumentarer forresten, de tas i mot med stor glede)

south dakota, day 2

dag nr 2 i rapid city, south dakota, dro vi opp til mount rushmore, som er en største turist-greia der. folk fra rundt omkring i hele verden reiser dit, for å se fire hoder hugget ut i stein oppe i et fjell. det var kult å se det jeg bare har sett på bilder før og å faktisk være der. jeg fatter ikke at det er mulig å lage noe så bra, langt oppi fjellet. etter å ha vært her en liten stund (den ble litt mindre enn planlagt fordi jeg følte meg skikkelig dårlig denne dagen), dro vi ned til byen igjen (husker ikke om den heter black hills eller hva den het, jeg tror ikke den het rapid city, for det var der vi sov på campingplassen, dette var en litt annen by (eller en del av byen) lengre oppi "fjellet". den var utrolig koselig, og besto mest av turisme. hoteller, suvernirbutikker og andre ting. etter en liten stund tok vi et tog fra 1880 (?), som de brukte på den tiden for å komme seg blandt annet opp til "hills city", hvor toget vårt dro. det var en fin tur opp (én time), men med enda en time nedover, hvor vi så akkurat det samme, ble den litt langdryg og kjedelig. men fint var det. etter togturen dro vi tilbake på campingplassen for å grille oss pølser og hamburger og spiste oss gode og mette. vi vurderte å dra steder etter dette, men vi endte opp med å legge oss tidlig denne kvelden også. en veldig fin dag! fint å få oppleve en tredje stat i usa.(jeg kunne virkelig ønske jeg var flinkere å ta bilder og ikke minst å redigere dem, herregud. bildene mine er bare triste og mangler så masse, men dere ser hvertfall hva jeg har opplevd, da)

south dakota, day 1

mandag morgen klokken 05:30, etter en natt med en forferdelig "thunderstorm" satt vi oss i bilen med en ti-timers lang biltur foran oss. vi (jeg, mary, mike, madison, nathan + to hunder) dro nemlig på en liten ferie til south dakota! (nabostaten) med en ti-åring og en åtte-åring i bilen, var vi spent på hvordan bilturen skulle gå, men den gikk overraskende bra! jeg var heldig og fikk sove masse, og bilturen gikk for min del ufattelig fort (jeg mener, vi kjørte i ti timer og det føltes ut som tre) denne dagen tok vi det rolig, med tanke på den lange bilturen. vi fant frem til campingplassen vi skulle sove ved, satt opp campingvogna og slappet av litt før vi dro til taco bell for en kjapp og god middag. herregud, hvorfor har ikke norge taco bell?! nam. etter dette var vi fremdeles trøtte, så vi gikk egentlig bare å la oss etter vi hadde spist. denne natta var det atter en syk thunderstorm (masse tore og lyn (som jeg hater), regn og hagl), men til slutt fikk jeg til å sovne.

same love

denne sangen er så vakker, sterk og ærlig. jeg hørte den 32543x på radioen før jeg faktisk lyttet til teksten skikkelig (jeg vet, dårlig vane) nå tenker jeg på teksten hver gang jeg hører den. jeg bare elsker denne sangen, og musikkvideoen er også bra. om du er en av dem som er i mot homofilt ekteskap syns jeg du bør høre sangen, se videoen, lese teksten og tenke deg litt om. fortjener ikke alle sammen å være lykkelig? tenk over hva du sier og hvor vondt ord kan gjøre. jeg får tårer i øynene av setningen "a world so hateful some would rather die than be who they are"When I was in the 3rd grade
I thought that I was gay
Cause I could draw, my uncle was
And I kept my room straight
I told my mom, tears rushing down my face
She's like, "Ben, you've loved girls since before Pre-K!"
Tripping, yeah, I guess she had a point, didn't she?
A bunch of stereotypes all in my head
I remember doing the math, like
"Yeah, I'm good at little league"
A pre-conceived idea of what it all meant
For those that like the same sex had the characteristics
The right-wing conservatives think it's a decision
And you can be cured with some treatment and religion
Man-made, rewiring of a pre-disposition, playing God
Ahh, nah, here we go
America the brave still fears what we don't know
And "God loves all his children" is somehow forgotten
But we paraphrase a book written thirty-five hundred years ago
I don't know

And I can't change
Even if I tried
Even if I wanted to
And I can't change
Even if I tried
Even if I wanted to
My love, my love, my love
She keeps me warm [x4]

If I was gay I would think hip-hop hates me
Have you read the YouTube comments lately?
"Man, that's gay" gets dropped on the daily
We've become so numb to what we're saying
Our culture founded from oppression
Yet we don't have acceptance for 'em
Call each other faggots
Behind the keys of a message board
A word rooted in hate
Yet our genre still ignores it
"Gay" is synonymous with the lesser
It's the same hate that's caused wars from religion
Gender to skin color, complexion of your pigment
The same fight that led people to walk-outs and sit-ins
Human rights for everybody, there is no difference
Live on! And be yourself!
When I was in church they taught me something else
If you preach hate at the service, those words aren't anointed
And that Holy Water that you soak in has been poisoned
When everyone else is more comfortable remaining voiceless
Rather than fighting for humans that have had their rights stolen
I might not be the same but that's not important
No freedom til we're equal
Damn right I support it

I don't know

We press play, don't press pause
Progress, march on!
With a veil over our eyes, we turn our back on the cause
'Till the day that my uncles can be united by law
Kids are walking around the hallway
Plagued by pain in their heart
A world so hateful
Some would rather die
Than be who they are
And a certificate on paper
Isn't gonna solve it all
But it's a damn good place to start
No law's gonna change us
We have to change us
Whatever god you believe in
We come from the same one
Strip away the fear, underneath, it's all the same love
About time that we raised up!

Love is patient, love is kind
Love is patient (not crying on Sundays)
Love is kind (not crying on Sundays)

surprise

ok, alle som kjenner meg vet at jeg farger håret 56378290437x i løpet av ett år, men jeg tror ikke så mange forventet at jeg skulle gå fra svart til dette:

hahahaha, det er så uvant at jeg ler hver gang jeg ser meg selv i speilet. det var en del arbeid å få det sånn det er nå og håret mitt er temmelig slitt, men med innstillinga mi "pfft, det er bare hår" så stoppet det meg ikke. jeg er klar over at fargen er ganske gul (men tro meg, tidligere i dag var det enda gulere), men jeg skal fortsette å bruke lillashampoo'en til håret blir mer blondt og mindre gult. (og kanskje farge det igjen, men det kan jeg ikke gjøre med det første)

i dag stikker jeg og familien her til den lille byen stefaren min bor i, fordi det er en slags "streetdance" akkurat som det var her sist helg og litt andre ting. og enten i morgen, søndag eller mandag stikker vi til south dakota hvor vi skal sove i campingvogn i noen netter og være superturist med kameraet rundt halsen. jeg gleder meg skikkelig! ellers storkoser jeg meg her i rundt 30 grader hver dag, åhh.

16/07

lørdag ankom jeg north dakota (nabostaten til minnesota) da jeg ble hentet av stefaren min og stebroren min. var litt nervøs siden jeg ikke har sett dem på seks år (har snakket med stefaren min masse i tlf da) men det gikk overasskende bra. det var utrolig morsomt å se stebroren min igjen (som er ett år yngre enn meg) og likevel om han er en liten badass så er han kjempegrei og morsom. vi kjørte hjem til stetanta mi, som jeg skal bo mest med resten av ferien. stefaren min jobber masse i ukedagene, så han ser jeg nok mest i helgene. det var utrolig fint å se alle igjen og ååhhh de er så koselige og geniale alle sammen!!! så her skal jeg bo (for det meste) fremover:dette koselige huset befinner seg i en liten, koselig by i north dakota. her bor stetanta mi, steonkelen min og de to søskenbarna mine madison (10) og nathan (7-8?). det blir morsomt å se hvordan det går (siden jeg ikke er vandt med å bo med barn (enebarn he-he) men hittil har det gått veldig fint) på lørdag dro vi på en "streetdance" noe som var utrolig koselig. band som spilte, litt alkohol og en del "hi, i'm karen anna, nice to meet you". dagen etterpå spiste vi taco hos noen venner av tanta mi og ellers har jeg slappet av, brukt en del tid på internett (siden jeg endelig har wifi 24/7!!), syklet rundt i nabolaget (som er helt insanely koselig. jeg elsker virkelig små, koselige byer hvor alle kjenner alle) og i dag tidlig jogget (!!) jeg faktisk! det var sinnsykt varmt da jeg jogget, men selvfølgelig ble det overskyet med en gang jeg var ferdig. satser på ta morgendagen bringer med seg masse sol og varme (for fy søren jeg skal bli tæn as) jeg har også litt frisør-planer, som vi får se om det blir noe av. ellers så så jeg benny & joon i kveld (som er en av de fineste filmene jeg vet om (50% fordi johnny depp er så h o t og 50% fordi filmen bare er utrolig utrolig bra), koser med hunder (de har to herlige hunder (og en katt, som jeg er overasskende lite redd for (er redd for katter skjønneru))), rydder i spotify-lister, leser bøker om å bli flinkere å snakke med folk (helt seriøst. jeg er håpløs) og vrir hjernen min i håp om å finne ut hva min neste tatovering skal være. jeg har det altså veldig fint her og jeeeez jeg kommer ikke over hvor koselig det er her!! neste uke skal jeg og familien her på ferie til south dakota (nabostaten) og se blandt annet mount rushmore osv. det blir digg!

nytt mobildeksel

fant et fett mobildeksel på en butikk i duluth som sandy insisterte på å kjøpe til meg. kjempesnilt og herregud jeg elsker det!!!! (legg merke til hva skjelettene holder seg for, haha)15/07

Jeg er nitten år og til tider veldig usikker på meg selv. Jeg sliter ofte, akkurat som alle andre, med å tenke at jeg er bra nok. Men jeg prøver stadig å jobbe med selvtilliten min, og noen ganger blir jeg skikkelig glad. De gangene jeg finner ting og sider ved meg selv som jeg synes er bra er virkelig fine. Ikke på en «åh, ja, jeg er best» og kvalm, egoistisk måte, men mer «wow, dette har du lov å være fornøyd med». Vi lever i en verden hvor det ikke alltid er «lov» å være deprimert og vi skal ha en fasade hvor alt skal virke «perfekt». Men igjen så skal vi ikke være for høy på oss selv, og det er nesten som det er galt å si «jeg er fornøyd med meg selv». Jeg har selv tatt meg selv alt for mange ganger i å tenker «herregud......» når folk skryter over alt som er bra med dem. Men greia er; det er så absolutt ikke ille å være glad i seg selv og å ha ting man er fornøyd med. Heller ikke å peke dem ut. Er du fornøyd med deg selv så er det ingenting annet enn flott! Selvtillit er kjempebra. Men tror du at du er best og perfekt og at det du er fornøyd med er det eneste som er bra, så tar du feil. Det er vel disse menneskene (som ofte ikke føler seg best og perfekt, men som utgir seg for å være det) vi ofte tenker «please, ro ned selvtillitten a'» om. For du skjønner. Det finnes ingen mennesker som er «best» her i verden. Greit, så sier vi «verdens beste mamma» eller «du er best!!», men det er mer en måte å uttrykke kjærlighet/vennskap på. Det finnes ingen som er «best» eller «perfekt» her i verden. Jeg tror at alle har godt og ondt i seg og jeg tror også på at alle er like verdifulle. Like bra. Ingen er «best», men vi kan alle være så sinnsykt bra. (jeg skriver kan fordi vi alle vet at noen ganger finnes det mennesker som kanskje har rotet bort det gode) Ingen er perfekte, men vi er alle unike og rett og slett.. mennesker. Som noen ganger gjør fantastiske ting, og noen ganger gjør feiltrinn. Men nå er jeg i ferd med å miste den røde tråden min.. Noen dager ser jeg meg selv i speilet og tenker «oi, i dag var du virkelig fin!», andre dager ikke. Noen dager kan jeg kanskje føle meg snill, omtenksom og inkluderende, andre dager kjedelig, uinteressant og ekskluderende. De gangene jeg føler jeg har lov å være fornøyd med meg selv er virkelig fine.

En ting jeg liker ved meg selv er at jeg ikke alltid må ha fart og spenning for å ha det bra/fint/gøy. Det høres kanskje teit ut å være glad for det? Men dere skjønner. Jeg er så glad for at jeg kan trives i mitt eget selskap, om det så er å se en film eller å sitte å skrive i notatboka mi. Jeg har alltid vært en ganske rolig person, selv som barn. Jeg har alltid vært ganske pysete også. Og det at jeg både har vært (og fremdeles er) rolig og pysete har gjort at jeg har gått glipp av en del ting i livet. Jeg har aldri likt karuseller, jeg kan såvidt svømme og det er så sinnsykt mye fint man kan gjøre som jeg bare rett og slett aldri har turt. Men det som er så fint, er at jeg tror at mens andre kanskje har rushet rundt, så har jeg lært meg andre bra ting. Sånn som å observere, for eksempel. Jeg er glad for at jeg er av den typen som kan vandre rundt i en gate med et smil om munnen bare fordi jeg ser så masse fascinerende og spennende. Jeg er glad for at jeg er av den typen som faktisk kan ha det skikkelig fint likevel om vi ikke gjør så mye, eller om jeg ikke gjør så mye ut av meg selv. Selvfølgelig, jeg kunne virkelig ønske jeg var mer utadvendt og snakket mer. Men det jeg mener er at jeg fremdeles kan ha det fint, ved å bare sitte der. Fordi noen ganger foretrekker jeg å sitte litt utenfor boblen og bare observere. Nyte. Smile. Jeg er glad for at jeg kan finne underholdning i små ting, og at jeg ikke kjeder meg lett. Jeg er litt rar sånn, jeg. Selvfølgelig kjeder jeg meg i blandt jeg også, men jeg er glad for at jeg ikke alltid trenger fart og spenning for å ha det fint. For ofte handler det om å sette pris på det som blir glemt. Det vi tar for gitt. Om å observere det ingen andre observerer. Om å se ting. Stillhet. Skjønner dere?

Noen ganger føler jeg at folk ikke alltid ser det jeg ser. De forstår ikke hvorfor jeg studerer den ene tingen så lenge. Forstår ikke hvorfor jeg vil ta bilde av akkurat den tingen. Ser ikke helt det jeg ser. «Det er jo bare en/ei/ett», sier dem.Jeg ser nemlig så masse fine ting rundt meg hele tiden, og jeg har lært meg å sette pris på ting. Det at andre ikke alltid ser skjønnheten i det jeg ser gjør meg trist. Men samtidig, så ser de kanskje ting jeg ikke ser? Og det er jo i grunn veldig fint? At vi ikke alle sammen ser det samme?

shopping - video!(gjør min dag bedre ved å subscribe meg på youtube a', hihihi)

duluth

I dag ankom vi til slutt Duluth, som ligger rett ved Lake Superior. Det er en bru ikke langt bortenfor hotellet vårt, og kjører du over den er du i Wisconsin (haha, er det andre enn meg som bare tenker på That 70's Show når jeg tenker på Wisconsin?) Vi gjør det muligens i morgen veldig kjapt, bare for å få et bilde ved Wisconsin-skiltet og for at jeg da kan si at jeg har vært i tre stater, haha. Duluth er sinnsykt fint og koselig. Det er bare noe med byen som virkelig fascinerer meg og gjør at jeg liker den veldig godt. Før vi dro til hotellet stoppet vi på et sted hvor man kunne ta en eller annen "ride". Jeg tenkte først "no way", før jeg tenkte på alle bøkene jeg leser om å "si ja!" og slengte meg oppi ett av de to setene. Du ble festet med et belte og tingen kjørte nedover i god fart, før den stoppet og ble dratt oppover igjen. Det var mest for det lille "kicket" og for å se den fine utsikten. Det var langt fra så skummelt som jeg tenkte det ville bli, og jeg er glad jeg sa ja. Det gikk ikke forferdelig fort og jeg kunne lett gjort det igjen. Deretter dro vi til Gooseberry Falls, noe som også var veldig fint. Deretter dro vi til et fyrtårn, noe som var nydelig og fascinerende. Når vi kom til hotellet var jeg overlykkelig over at det var internett her, men til min store skuffelse gikk strømmen i store deler av byen (!!) noen minutter etterpå. Altstå: null internett. Da dro vi ut og så på noen butikker, der jeg fikk kjøpt meg et fett mobildeksel og en baja-hoodie (google it) som jeg har hatt lyst på sinnsykt lenge!!! (som i tillegg var på salg og veldig billig, hurra!) Deretter skulle vi prøve å finne en restaurant og etter dette ble alt tull for en liten stund. Vi vandret lenge rundt i gater (som var veldig fine å se på og som hadde band i gatene, bilutstilling og masse kult, men med en sulten mage og et vondt hode ble man litt lei) Vi gikk og gikk og gikk, men fant ingen restauranter. Til slutt fant vi heldigvis en restaurant, og jeg spiste cheeseburger og pomfri. Ah! Etter det ble energien fylt opp igjen, men da hadde klokket allerede blitt ganske mye, så vi dro tilbake til hotellet. Nå har jeg grillet s'mores (herregud, hvorfor spiser vi ikke det i norge, folkens? kjeks, sjokolade og marchmellows klæsja sammen. nam!) utenfor hotellet, gått en liten tur (herreguuud det er så fint her åhh) og endelig fått brukt litt etterlengtet tid sammen med min kjære venn Internettet. Har desverre ikke tid til å legge ved bilder nå, siden jeg må legge meg og lade opp til en lang dag i morgen. Adios! (snart er jeg i North Dakota med stetanta mi som har INTERNETT DØGNET RUNDT WOHO)

(og til mamma: sorry om jeg virket sur når du ringte meg. jeg var bare stresset, haha!) 

birthday girlNitten er et bra tall.
I dag er nemlig dagen jeg får mange «Grattis»'er på facebook (fra folk som egentlig driter i om jeg har bursdag eller ikke, men som føler de må gratulere meg siden det står «Karen Anna (og x antall andre) har bursdag og de tenker «jaja, hvorfor ikke») (men også noen ekstra søte, da, fra folk som (forhåpentligvis) er litt mer glad i meg) Det er også dagen hvor jeg får høre tørre kommentarer som «ja, hvordan føles det å være nitten, da?» og jeg svarer enda tørrere «høhø, nei altså, jeg kjenner de grå hårene strømme på» eller «hæ, hva sa du? hørselen min har allerede blitt dårlig, høhø». Men jeg liker bursdager. Ikke bare min egen, men andres. Folk gjør som oftest litt mer ut av en dag enn hva de egentlig ville ha gjort. Og det trenger vi i blandt. 

Likevel merker jeg at dagen blir mindre og mindre desto eldre man blir. For noen år siden fikk jeg omtrent ikke sove natten før fordi det kriblet sånn i magen. Jeg planla bursdagsparty, kjøpte inn mat og drikke og klødde i hendene etter å få åpne gaver. Nå merker jeg at gaver og alt det andre ikke er like viktig lenger. Et bursdagsselskap hadde jeg nok ikke sagt nei til, da. For jeg hadde elsket å møtt alle vennene mine i kveld, spist noe godt, kanskje drukket litt, hørt på deilig musikk og ledd til tårene sprutet og magemusklene gjorde vondt (for herregud som jeg savner vennene mine nå) Men desto eldre man blir, tror jeg at de fleste tenker mer: «wow, jeg er heldig som får lov til å fylle enda et år» og setter pris på denne dagen.I dag har også tatoveringen min (som jeg enda ikke angrer ett eneste sekund på at jeg tok, men som heller har styrket selvtilliten min) ett-års jubileum, hurra. Det hadde vært fint å tatt en ny en i dag, men jeg tror det er lurere å vente til en av de siste dagene jeg er her, med tanke på hvor mye tid jeg bruker ute i solen (i tillegg vet jeg ikke hva jeg vil ta, så da er det nok lurest å vente)I går kom min feminine side virkelig frem og jeg gikk til innkjøp av jentete ting sånn som en rød leppestift, neglelakk, en kjole og noen fine truser. Det er sant som de sier; at fint undertøy gjør at man føler seg bedre. Det var et tilfeldig innkjøp, men i dag passer det bra å bruke den nye kjolen min. Dagen feires ved at jeg og sånn ca ti andre (de jeg bor hos og familie av dem) spiser på Texas Road House, som jeg husker fra sist gang jeg var her hadde kjempegod mat. Jeg blir sikkert den som pynter seg mest (når en del av dere tenker «usa» tenker dere sikkert moteriktige folk som går i høyhælte dagen lang, når sannheten er at en stor del av usas befolkning er ganske late når det kommer til hvordan de kler seg) Jeg hater egentlig å pynte meg, og jeg liker ikke så godt å gå i kjoler. Men i går fant jeg en fin en og tenkte «what the heck!»/»YOLO», and all that crap, og kjørte på. Akkurat nå sitter jeg på caféen (som jeg snart blir stamkunde på, noe jeg håper ikke irriterer de ansatte (siden jeg har en tendens til å sitte her en stund når jeg først er her pga gratis wifi)) og leser gjennom gratulasjoner på facebook.
(og bare hysj; converse går til alt, folkens (sier jenta som hadde converse på juleballet i vg1)):

 

Nitten, dere.

(og fremdeles ser jeg ut som jeg er tretten, wiho!!)

02/07/2013

Sommer gjør meg så glad. I Norge er vi heldige bare vi får en liten uke med virkelig sommer og sol. Her er det sol og varme hver dag og jeg elsker å bare kunne gå i shorts, bikini og en topp hver eneste dag. Nedenfor er det en liten video hvor jeg snakker om hva jeg har gjort på hittil i USA (jada, jeg er klar over at den er litt klein). I dag var jeg på Zumba på treningssenteret her sammen med Sandy. Det var veldig morsomt og utrolig livlig! Maten her er vill. Det har omtrent bare varme måltid. Vi spiste frokost på et eller annet Pancake house en dag, og da må du ikke tro de hadde enkle pannekaker. Neida, der var det pannekaker full av is, sjokolade, bacon, sirup og alt mulig. Jeg bestilte en med bacon i, for å få det litt som en norsk middag, men da ble alle sjokket når jeg ikke ville ha sirup på. Jeg mener; sirup og bacon?! Ellers takk. Men ellers går det veldig fint. Jeg som hater brødskiver trives ganske godt med varm mat hele tiden, likevel om jeg er glad jeg tok med meg knekkebrød da det til tider kan bli litt mye med varm mat til etthvert måltid. Hm. Nå som jeg endelig har internett for en liten stund vet jeg ikke hva jeg vil skrive. Jeg kommer nok til å skrive bedre om noen uker da jeg er hos stetanta mi. Hun har internett og da slipper jeg å skrive under tidspress. For nå sitter jeg på en Coffee Shop, og blir snart hentet igjen. Vel. Hittil har jeg sett få kjekke gutter (haha). Folka her er masse mer høflig og søtere enn nordmenn. "Hi, how are you?" spør alle sammen deg av ren høflighet. Og likevel om få av dem faktisk bryr seg om hva du svarer, så syns jeg det er søtt og fint likevel. Folk kaller deg "sweety" og "sweatheart" uten at de en gang kjenner deg godt, det er også veldig søtt. Jeg har gått en del turer sammen med Sandy rundt omkring i parker osv. og åh, det er så fint her! Jeg har skikkelig lyst å få litt brunfarge på kroppen, så jeg har vært ute i sola en god del, men jeg passer på å være litt forsiktig så jeg ikke skal bli dårlig av varmen. I dag kjøpte jeg en Minnesota Vikings-drakt, en god t-skjorte og en større koffert (for det kommer jeg til å trenge) på Fretex faktisk. Under tjue dollar for alt til sammen. Wow, dette var et utrolig rotete og teit innlegg, men jeg lover å skrive bedre når jeg har bedre tid. Ha det fint! (og gjerne subscribe/del/lik/kommenter youtube-videoene mine, hihi)


(se videoene i HD!)

Ting som irriterer meg

USA

Nå sitter jeg på en Coffee Shop i USA og har endelig tilgang til internett. Hvertfall for en liten stund. Jeg har hatt det utrolig bra hittil! Elsker det her og folka jeg bor hos er kjempesøte. Den kommende uka skal jeg på Twins-Yankees baseball-kamp på selveste 4th of July, feire bursdagen min og en tur innom Mall of America! Gleder meg. Ha det fint, oppdaterer mer når jeg har tid og internett-tilgang!

PROFIL
LINK
LINK
LINK
LINK

designet er
laget av renate
hits