escape

høsten gjør humøret mitt bedre. i dag var en skikkelig høstdag med masse pøsregn og blad på bakken. vi skulle inn til oslo i skoletiden pga en oppgave vi hadde der om å spør folk på gaten om ting og da vi var ferdig der ble jeg igjen i byen. jeg dro endelig på caféen 'bare jazz' som jeg har hørt så masse fint om og som virket kjempefin. den skuffet meg absolutt ikke, og jeg har i dag fått min aller første favorittcafé (jeg sier første fordi jeg egentlig aldri har hatt en favorittcafé siden det ikke er noe jeg går så ofte på til vanlig) å sitte på café helt alene var perfekt for meg. jeg trengte å komme meg litt bort. ting har vært.. så mye for tiden. og jeg trengte denne lille cafédaten med meg selv for å koble av litt. jeg spiste sjokoladekake og drakk varm sjokolade, tittet på spennende mennesker, leste litt bok, hørte på deilig jazzmusikk, dagdrømte og skrev om alt og ikke minst ingenting i skriveboka mi. jeg skal definitivt tilbake. høsten, jeg elsker deg. (og forresten; se så perfekte skoa mine er. jeg elsker dem <3<3<3)

15/09

vi nærmer oss høst, en av årstidene jeg har funnet ut at jeg virkelig elsker. høsten er årstiden jeg får lyst å farge håret mitt vinrødt eller brunt igjen. det er årstiden hvor jeg vil pakke meg inn i store skjerf og herlige gensere. det er tiden på året hvor jeg syns bon iver, moddi og james vincent mcmorrow er enda finere å høre på enn vanlig. det er årstiden hvor regn ikke gjør meg noe (så lenge det ikke er hver dag, da) hvor regn rett og slett er fint. vakkert. deilig. det er årstiden for forventninger, utfordringer, gjenforeninger, tenking. tiden på året hvor å sitte inne med ullsokker på med en kakaokopp i hånden er noe av det fineste man kan gjøre. det er tiden på året hvor det er enda deiligere å komme hjem til mamma og inn til varmen, med kalde bein etter en lang busstur. tiden hvor å gå en tur alene i pøsregnet er ekstra fint. eller å ha tacokvelder med venninner man ikke har sett på en stund (ok, så er tacokvelder alltid bra, da) tiden hvor man sitter med boken i fanget. en bok man sa i begynnelsen av sommeren at man skulle lese, men som man enda ikke har fått lest. også sitter man der og tenker "nå er det på tide" og leser noen sider før man må lage seg enda en kopp kakao. høsten er tiden på året hvor klesbutikkene er finest. hvor vinrødt og sennepsgult ser bedre ut enn noen gang. hvor man kan pakke seg inn i store jakker og luer og skjerf og ha på seg plagg som er farlig komfortable. når du hver kveld bare har lyst å tenne utallige stearinlys over hele rommet ditt og begrave deg i tykke dyner og gode bøker. tiden på året hvor det å bruke lang tid i bruktbutikker er enda bedre. tiden på året hvor det er ekstra koselig å ha litt kriblende mager og varme hjerter, da det ellers rundt oss begynner å bli litt kaldere. kom til meg, høsten.
15/09

dagene her går litt opp og ned. jeg har hatt dager her hvor jeg har vært frustrert, lei, grått i telefonen når jeg har snakket med mamma og vurdert sterkt tanken på å flytte hjem og bare jobbe. ikke fordi skolen/folka er forferdelig. nei, tvert i mot. jeg elsker linja jeg går og den er utrolig spennende og folka virker også bra. men det er av personlige grunner jeg har vurdert å dra hjem. jeg får ikke alltid til det sosiale. noen ganger er det å være i rundt andre mennesker så utrolig ukomfortabelt at jeg bare vil ligge i senga hele dagen. vil ikke få oppmerksomhet av andre. vil ikke at andre mennesker skal se på meg. legge merke til meg. andre dager har jeg bare rett og slett hatt hjemlengsel. det er jo en god stund (tre måneder) siden jeg har vært hjemme nå. men så har jeg hatt noen fine dager også. i går, for eksempel, var en kjempemorsom kveld. (følg den nye instagram-brukeren min: dasslokket) jeg lo og lo og hadde det kjempefint. jeg håper det blir flere sånne dager og at jeg etterhvert får til å slappe av bedre rundt folka her.~ tolv dager til jeg er hjemme ~ 

to uker

etter bare to uker her nede har jeg allerede innsett at å spare penger (noe jeg etter to måneder i usa var bevisst på å gjøre) dette året kommer til å bli ganske så umulig. det er så masse å gjøre her! jeg har vært superheldig allerede og fått sett to gratiskonserter på granittrock (john olav nilsen & gjengen <3<3 og datarock) og venninna mi tok meg med på lidolido-konsert i et nrk studio (som var ganske så kult siden de filmet til tv'en. omg?) moddi-billetter er allerede i boks (herregud som jeg gleder meg. musikken hans er skamfin) og jeg har skrevet en hel liste over konserter jeg har lyst på senere i høst/vinter (nå gjenstår det bare å få til å velge ut noen få av dem) i tillegg vil jeg på kino, teater og akkruat nå sitter jeg og ser på billetter til å være publikum hos ylvis og senkveld. når man går fra å bo på en liten øy med få muligheter (jeg mener: å dra på en konsert når man bor på ei lita øy er litt som en hel amerikareise. transport, hotell, mat, konsertbillett, fri fra skole osv) til storbyen sjæl, sier det seg selv at man går litt amok når man plutselig får lett tilgang til alt dette. jeg tror hvertfall dette året skal bli vanvittig spennende og at jeg kommer til å få oppleve masse spennende. jeg er dritglad allerede for de tre konsertene jeg har fått gå på, og gleder meg til alt det andre jeg skal! (likevel om kanskje lommeboken gråter noen tårer)


john olav nilsen & gjengen


plekter som vi fikk etter lidolido-konserten


datarock!!

en annen ting jeg elsker med byer er alle de flinke gatemusikantene, som f.eks. denne fyren med en helt rå stemme: 

jeg lever

heisann hoppsan! ikke fortvil, kjære hundretusenvis av lesere som savner meg, jeg lever enda <3<3 den tjuesjette august ankom jeg norge og med to stappfulle kofferter kom jeg meg til slutt frem til folkehøyskolen. nå har jeg vært her i akkurat to uker. de første dagene var kjempeskumle og første kvelden tenkte jeg ikke annet enn "herregud, her skal jeg være i over ni måneder?" jeg hadde hjemlengsel og som den sjenerte drittungen jeg kan være var det å ha over seksti ukjente mennesker rundt meg ganske skummelt. jeg beit til slutt tenna sammen og tenkte "nei fy fasan. nå har jeg reist hit, og jeg skal hvertfall gi det en sjanse" nå har ting blitt masse bedre, og jeg har tro på at dette skal bli et fint år. denne uken starter vi med en skikkelig timeplan, etter en god del bli-kjent-greier, blandt annet en tur til hovden fjellstoge (aust-agder) hittil digger jeg linja mi, og jeg tror den var akkurat rett for meg. den virker hvertfall utrolig spennende og givende. (til dere som ikke allerede vet det så går jeg på linjen 'sosiologi på gateplan' som handler en god del om fattigdom, rus, prostitusjon o.l.) så nå for tiden holder jeg altså til på stabekk utenfor oslo. for et år siden var det nok noe av det siste jeg hadde trodd, og det er litt morsomt å tenke på. det å bo så nært oslo er utrolig spennende. jeg kommer fra ei lita øy og er ikke akkurat noe byjente, men det blir gøy å få ett lite år på å bli litt mer kjent i hovedstaden. jeg tror ikke akkurat jeg hadde turt å bare flyttet helt alene til oslo, så derfor blir et år på fhs, litt utenfor oslo, en god mulighet for å utforske oslo litt også.

etter jeg kom tilbake til norge skjedde det så mye nytt og jeg ble litt overveldet. det resulterte i at bloggen var det siste jeg tenkte på. nå har jeg kommet litt mer inn i rutiner og merker at å blogge er noe jeg savner. når man er ei sjenert, lita jente som i mange sammenhenger kan være utrolig stille, er det deilig å ha en blogg man kan skrive på. gjennom ord hører folk stemmen min, ikke bare en mumlende stemme som så lett kan falle bort i mengden. 

PROFIL
LINK
LINK
LINK
LINK

designet er
laget av renate
hits