bøker #1

å blogge om bøker er noe jeg tror jeg skal begynne oftere med. delvis fordi det er fint å dele bokopplevelser med andre og delvis fordi det kanskje er med på å styrke leselysten min. til tross for mitt manglende sosiale liv, har jeg likevel fått gjort noe fornuftig med tiden jeg har brukt alene på rommet. nemlig: lest. noe jeg desverre ikke hadde gjort på en god stund, men i det siste har jeg vært riktig så flink. i sommer startet jeg på "looking for alaska" av john green, men fullførte den aldri i sommer fordi jeg var for opptatt med å spise burgere og slikke sol ;P;P derfor leste jeg den ut for noen uker siden. jeg liker i grunn å lese på engelsk, og jeg forstår det meste, men jeg skal innrømme at det noen ganger kan bli litt vanskelig å få med seg alt. derfor forsto jeg kanskje ikke absolutt alt, men likevel vil jeg si det var en veldig god bok. ikke en av de beste jeg har lest, men den var heller ikke dårlig. terningkast: 4 jeg tror jeg skal lese den en gang til (på norsk) senere, for å kanskje få en større forståelse. når den var lest ut, startet jeg på "taus" av harald nortun (som faktisk kommer fra samme øy som meg) denne boken handler om en gutt som heter kai som er den stilleste gutten i den mest bråkete klassen. jeg likte denne boka veldig godt og jeg kjente meg veldig igjen i masse av det som stod der. det er en fin bok som er lettlest og bra skrevet. og den handler om en situasjon jeg tror mange er i, bare på litt forskjellige måter. terningkast: 6-. deretter startet jeg på "jente i gul regnjakke" av jon fosse, som er et slags dramastykke (som jeg leste ut på en liten time) dette ble for meg alt for sært og for rart for den nittenårige meg å forstå. kanskje jeg liker den mye bedre om noen år, men akkurat nå ble dette for sært for hjernen min til å forstå og like. (derfor gir jeg den ikke terningkast en gang) (om du har lest den selv: hva syns du? hva handler den egentlig om? for jeg forstår ikke sånne saker enda, hvertfall) nå skal jeg starte på novellesamlingen "noen som elsker hverandre" av lars saabye christensen, og håper den er bra. hva leser du for tiden? har du noen boktips om geniale/fantastiske/vakre bøker jeg burde lese? tar dem veldig gjerne i mot.

Image and video hosting by TinyPic

nesepiercing

jeg har egentlig aldri vært så gira på nesepiercing, før jeg i sommer ble forelsket i ring i nesa. tidligere i høst fikk jeg stadig mer lyst på det selv, men når det kommer til å STIKKE ET HULL GJENNOM NESA så er jeg litt (veldig) pingle. men for noen uker siden fikk jeg plutselig kjempelyst på det, så på onsdag gjorde jeg det bare:

Image and video hosting by TinyPic

nå er det egentlig ring jeg har mest lyst på, så jeg lurte litt på hvor godt jeg kom til å like kula jeg fikk (som jeg helst burde ha i flere måneder før jeg bytter til ring) men jeg fant ut at jeg liker den overraskende godt! jeg var kjempenervøs før jeg dro (alene!) for å ta den, men jeg jubla (i hodet mitt, da. det var konfetti og hele pakka der, liksom) etterpå når det gikk opp for meg at jeg hadde gjort det!!! (et ubetydelig steg for menneskeheten, et stort steg for karen anna) (forresten så hjalp ikke det akkurat på nervøsiteten at han som skulle ta den på meg var superkjekk) til dere som lurer på om det var vondt: ja, selvfølgelig var det ikke behagelig, men det gikk kjempefort og det var ikke så ille som jeg trodde. (og når jeg får det til, får du det til også. for jeg er virkelig kjempepysete når det kommer til sånne ting)

musikktips: nick drake (en artist en lærer her annbefalte oss, som jeg selv ikke har fått hørt så masse på enda, men som jeg allerede elsker utfra det lille jeg har hørt) 

noe å tenke pådette er helt seriøst noe av det smarteste jeg har lest.

16/10

ting er bedre akkurat nå, likevel om det fremdeles går litt opp og ned. for noen dager siden vurderte jeg og hoppe på det første toget hjem, men jeg endte opp med å "holde ut" siden jeg var såpass usikker. dette blir kanskje ikke året hvor jeg er aller mest sosial, men sånn får det bare være. det som har gjort meg glad de siste dagene er at jeg har tv2sumo (<3<3) og at jeg endelig har blitt flink til å sette av tid til å lese. jeg elsker egentlig å lese, men velger alltid noe annet fremfor å sette meg ned med ei bok, noe som gjør at jeg alltid bruker evigheter på hver bok jeg leser (og at mange av dem ikke blir lest ut) men bøker er noe jeg virkelig liker, og jeg vil prøve å lese mange bøker dette skoleåret. jeg fikk "endelig" lest ut looking for alaska etter å ha brukt en god stund på den, og har nå endelig fått begynt på en annen en som heter "taus" og som jeg faktisk kan kjenne meg en del igjen i. i morgen er det halloween-fest her og jeg vurderer sterkt å skippe det. men vi får se.jeg er også AVHENGIG av kakao og drikker minst tre kopper om dagen. og dette (se bildet over) er virkelig noe av det beste jeg vet for tiden. jeg tror flere hadde hatt godt av å roe litt ned, puste og bare slappe av med ei god bok. 

oktobervi har kommet til oktober, og jeg sliter fremdeles med at jeg alt for ofte vurderer å slutte på denne skolen. det var så godt å være hjemme, og jeg kunne egentlig ønske jeg tok meg et år hjemme før jeg dro til et fremmed sted. dette med internat og å leve rundt andre jevnaldrende mennesker er for de fleste her nytt og spennende, og jeg føler en god del av dem er her pga. akkurat det; det sosiale. jeg merker personlig at jeg er mettet av internatlivet (og hovedgrunnen til at jeg dro hit var heller ikke det sosiale). internatlivet er flott, men for meg holdt det med tre år. det blir for mye for meg og hver eneste dag måtte bli tvunget til å være sosial. jeg vil spise måltider alene, ikke i en matsal. jeg vil kunne ha muligheten til å velge selv akkurat når jeg føler for å være sosial (og kanskje også med hvem) denne muligheten har jeg i grunn nå som jeg har enerom, men man føler likevel et større press på seg om at man burde vært nede hos de andre enn hva man hadde gjort om man bor alene. akkurat nå prøver jeg å forestille meg at rommet mitt er min egen, lille hybel og jeg tar kanskje litt for lite del i det sosiale. jeg er helt klar over det, og jeg vet at andre merker det. jeg kunne ønske jeg orket å gjøre mer for å være sosial, men akkurat nå.. orker jeg rett og slett ikke. noen dager kan jeg få til å være nokså sosial, mens andre dager er værre. jeg sitter der i folkemengden og det eneste jeg får til å tenke er "herregud, jeg må bort. jeg må komme meg opp til rommet mitt. hvor jeg er alene. trygg. og kan gjøre hva søren jeg vil. jeg takler ikke å ha alle menneskene rundt meg. at folk ser på meg. oppmerksomhet. kan dere ikke bare la meg sitte her, uten å bli lagt merke til?"

jeg er sjenert, likevel om jeg de siste årene har bedret meg mye. jeg har vært redd for at det jeg har bygget opp de siste årene er i ferd med å falle ned, men jeg tror i grunn det bare handler om at jeg ikke har energien eller rett og slett lyst. jeg veit at jeg tør å snakke med folk om jeg bare ønsker det sterkt nok, men det er nettopp her problemet ligger. jeg har det rett og slett alt for fint alene. det er lite jeg liker bedre enn å gå på kafé alene, se på film alene, sitte på rommet; alene. jeg føler egentlig ikke et stort behov for å bli kjent med nye folk. og det er ikke før jeg tenker på dette at jeg blir lei meg. for det burde jo egentlig ikke vært sånn?

i dag har jeg enda en dag hvor jeg sitter og skriver for-og imot lister om jeg burde dra hjem eller ikke. det eneste som holder meg igjen nå er byen og alle mulighetene jeg har her (konserter, teater, kino, foredrag ++ noe jeg vet jeg ikke får ta del i om jeg bor hjemme på øya), linjetimene og alt vi skal innom dette skoleåret (for linja jeg går liker jeg skikkelig godt) og ikke minst san fransisco-turen i mars. det er dette vs. å være hjemme med familie, slappe av, kunne styre min egen hverdag litt mer, få seg en jobb og en (sikkert litt kjedelig) hverdagsrytme, og ikke minst en hverdag på en liten øy, med masse mindre muligheter enn jeg har her i storbyen. men sjokkerende nok, så frister dette veldig akkurat nå. samtidig tenker jeg; om jeg så drar hjem og er der et år, blir det da nødvendigvis annerledes om jeg etter det året drar til en by for å studere? jeg føler det sikkert mest sannsynlig på samme måte da også, om ikke enda mer etter å ha isolert meg litt det året? da burde jeg vel heller kanskje utfordre meg selv litt og bli værende her?

nei, akkurat nå vet jeg virkelig ikke.
vi får se. 

hei, jeg lever

med et internett som er helt håpløst, har ikke blogglysten vært helt på topp. nå har jeg endelig fått en internettkabel, og det ser ut til at det funket. nå har jeg endelig interenett på rommet (!!!) så i'm back as. jeg har vært hjemme på høstferie og fikk endelig se familien min og noen av bestevennene mine igjen på over tre måneder. det var sinnsykt deilig og jeg storkoste meg i hele ferien. desverre gikk denne ferien kjappere enn noen andre ferier jeg noensinne har hatt, så jeg ville godt likt å hatt enda litt mer tid hjemme. men, men. mamma kjørte meg helt ned igjen til oslo, og sov her i to netter, noe som var veldig koselig. vi dro inn til byen en dag og koste oss på kafé og jeg fikk vist henne litt rundt her. det var veldig trist å si hade til henne igjen, men jeg gleder meg allerede til neste gang jeg kommer hjem. for to dager siden var jeg på moddi-konsert (noe som var helt fantastisk (!!!!) og som fortjener et helt eget blogginnlegg, så det kommer senere) og i går kom kompisen min som nå går på skole i bergen på besøk til meg her i oslo. han skal være her helt til mandag og det er kjempekoselig å ha han på besøk!

(så dette var et sånt lite, rotete innlegg om hva som har skjedd i livet mitt de siste ukene. ja, også har jeg også klippet håret mitt kortere, sett så mange kjekke gutter at det er trist og blitt medlem i røde kors)


 

PROFIL
LINK
LINK
LINK
LINK

designet er
laget av renate
hits